Klassiek
foto leraar

Lieve Van der Plaetsen


piano

Dat Lieve later professioneel met muziek zou verdergaan verwonderde eigenlijk niemand. Als kind reeds deed ze haar poppenkoor zingen, stak ze de kinderen uit de buurt een blokfluit in de handen en deed ze hen meezingen. Als 6-jarig meisje ging ze bij het kinderkoor zingen, later volgden notenleerlessen, piano-, dwarsfluit- en vioollessen.

Toen Lieve haar humaniorastudies combineerde met conservatoriumstudies moest ze kiezen en bleef ze haar eerste liefde “de piano” trouw. Op 15-jarige leeftijd behaalde zij reeds haar Eerste Prijs Notenleer aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent. Drie jaar later volgden het regentaatsdiploma Muzikale Opvoeding aan de Centrale Examencommissie en de Regeringsmedaille voor Piano aan de Rijksmuziekacademie te Gent, waar ze 10 jaar les volgde bij mevrouw Lucie Devooght. Daarna trok Lieve naar Antwerpen, waar ze een Eerste Prijs Muziekgeschiedenis behaalde bij componist en musicoloog Boudewijn Buckinx, gevolgd door de Eerste Prijs Piano bij de vermaarde pedagoog Jacques De Tiège. Bovendien deed Lieve ondertussen heel wat ervaring op als leerkracht muzikale en artistieke opvoeding in verschillende scholen. Na enkele interims in de muzieacademies van Lokeren, Wetteren en het conservatorium van Brugge, volgde Lieve in 1988 haar vroegere lerares op in de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs te Gent.

Nog steeds kan Lieve het niet laten mensen aan te zetten tot zingen. Ook de dwarsfluit en de viool worden nog regelmatig bespeeld. Lieve voltooide de hogere graad dwarsfluit aan de MAGO, en volgt sinds kort terug vioolles. Een echte “muzikale duizendpoot” dus. In 2005 werd Lieve de trotse mama van dochter Floor, verveling is dus totaal uitgesloten in haar drukke, maar aangename leven.

Website: www.pia-nootjes.be

Uurrooster 2024-2025

Vak
Dag
Uur
Locatie
 • PIANO
  maa
  15:00-21:00
  A101 Gent Poel
 • PIANO
  din
  15:00-21:00
  A101 Gent Poel
 • PIANO
  woe
  17:00-19:00
  A004 Evergem Evergem
 • PIANO
  zat
  09:00-14:00
  B009 Evergem Evergem

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270