Klassiek
foto leraar

Yohrind Ramesh Naidu


Yohrind begon op 3-jarige leeftijd vioollessen te volgen bij An Vancoillie gedurende zes jaar nog voor hij zijn eerste kennismaking had met de klassieke gitaar. Als voorbereiding op het conservatorium nam hij privélessen bij Johan Fostier en startte zijn Bachelor-opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, onder leiding van Johan Fostier en Yves Storms.

In 2023 werd Yohrind toegelaten tot het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam, waar hij momenteel zijn Masteropleiding volgt bij de gerenommeerde Franse gitarist Gabriël Bianco. Naast zijn studie richt Yohrind zich voornamelijk op het ontwikkelen van zijn carrière als solist en treedt hij regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles.

Hij neemt deel aan verschillende wedstrijden maar ook zomercursussen, waaronder The Volterra Project in 2021 met Antigoni Goni in Italië en de Zomercursussen voor Gitaar bij Johan Fostier van 2016 tot 2018, Yohrind volgde reeds masterclasses bij Raphaël Feuillâtre, Sean Shibe, Margarita Escarpa, Pavel Steidl, Raphaella Smits, Gabriel Bianco, Yves Storms, Remi Jousselme, Gaëlle Solal, Julian Cardona, Oman Kaminksy, en Antoon Vandeborght.

Als fervent voorstander van barokmuziek put Yohrind inspiratie uit vooraanstaande artiesten in dit genre maar ook rolmodellen voor zijn eigen artistieke ontwikkeling waaronder Shunske Sato, Ray Chen, en Thibaut Garcia.

Uurrooster 2024-2025

Vak
Dag
Uur
Locatie
  • -

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270