Oude muziek
foto leraar

Lisa De Boos


contrabas
strijkersensemble & continuo

Lisa De Boos (º1985) begon met contrabas als eerste instrument pas op 14-jarige leeftijd en studeerde in 2009 af aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Frank Coppieters met grootste onderscheiding voor contrabas en in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Stotijn (moderne bas) en bij Margaret Urquhart (barokbas en violone).

Ze is de vaste en enige bassiste bij Het Kamerorkest Brugge en vervangt daarnaast in vele Belgische en Nederlandse orkesten (oa. Rotterdams Philharmonisch Orkest (vaste remplaçante), Koninklijk Concertgebouworkest, Amsterdam Sinfonietta, De Munt,...).

Naast moderne bas ontdekte Lisa recent de liefde voor de oude muziek op barokbas: ze was lid van EUBO 2013 (European Union Baroque Orchestra); ook in ’14-15 zal ze in al hun toernees meespelen. Binnenkort mag ze het internationaal gerenommeerde ensemble Bach Collegium Japan vervoegen met concerten in Mexico.

Ze geeft reeds 5 jaar contrabasles aan het MAGO (De Poel, Gent) en aan de Stedelijke Academie van Deinze (in zowel Franse als Duitse stok voor klassiek contrabas, folk, basis jazz, barokbas of violone).

Lisa werd meermaals geselecteerd voor jeugdorkesten zoals het NJO, JMWO/TWO, EUYO, SHMF, Gustav Mahler Academy en Verbier Festival Orchestra en kreeg zo - vaak als aanvoerder - de kans ervaring op te doen met gerenommeerde dirigenten en om in vele grote concertzalen over de hele wereld te spelen.

Ze is niet alleen in klassieke muziek thuis, maar volgde ook een aantal jaar lessen jazz contrabas. Ze musiceert in een jazz-trio, speelt regelmatig folk en wereldmuziek, zit in het tango-kwintet Cebra Negra en is sinds februari ,14 lid van het internationale collectief stargaze waar ze op buitenlands festivals samen met bekende pop en rock bands en singer-songwriters speelt.

Bovendien is ze ook wat thuis in percussie: ze speelde 5 jaar in een samba band, volgde 6 jaar djembe en doundoun les in traditionele West-Afrikaanse ritmes en volgde een jaar tabla-lessen.

Als soliste trad Lisa meermaals op de voorgrond in werken zoals het Concertino van Larsson, het 2e concerto van Bottesini en voerde reeds drie maal het Grand Duo Concertant (Bottesini) uit, waarvan het recentste concert (5/01) met Het Kamerorkest Brugge en Ning Kam (Vl.) heel het jaar te zien is op Culture 7 (Telenet , kanaal 50). In februari ’14 voerde ze de wereld première uit van het Contrabas Concerto van Robert Groslot op de internationale bas dagen in Antwerpen. En eind augustus kreeg ze de kans om een kamermuziek concert te spelen met niemand minder dan Ning Kam (Vl.) en Marie Hallynck (Vcl.) met werken voor duo’s, trio’s en solo contrabas.

Uurrooster 2024-2025

Vak
Dag
Uur
Locatie
 • CONTRABAS
  maa
  15:00-20:00
  D007 A Gent Drabstraat

  ook les contrabas folk & wereldmuziek of contrabas oude muziek is af te spreken met de leerkracht.

 • STRIJKERSENSEMBLE & CONTINUO 3.1 + 3.2 + 3.3 4.1 + 4.2 + 4.3
  maa
  20:00-22:00
  D001 Gent Drabstraat

  ensemble om de 14 dagen in afwisseling met kamermuziek oude muziek - afspreken met de leerkracht!!

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270